top of page

Om mig

Jeg hedder Martha og 100% nordjyde og bor nu på Sjælland på tredje år sammen med min kæreste. Jeg er født i Danmark og mine forældre er fra Cambodia og Vietnam. Jeg definerer mig som et gadekryds - en slags slikblanding lige fra østlig til vestlige smage både på godt og ondt. Jeg har på egen krop og i nervesystemet levet i frygt. Frygt for hvad andre tænkte, været den "gode" pige, hvilket betød at jeg tillod andre at overtræde egne grænser, fordi jeg ikke kunne sige nej.
Jeg MÆRKEDE ikke at min krop og nervesystem var i overlevels
esmode, at min overlevelsesstrategi var at være tænke rationelt (løse problemer udelukkende mentalt) som stoppede mig fra at mærke, og sanse dybt og helhjertet. I dag byder jeg alle mine følelser velkommen, og står stærkt, roligt og sårbart i enhver livssituation.
 

For mig er det vigtigt at udforske livets facetter. Min nysgerrighed  har ført mig til arbejdet med en bredvifte af målgrupper - fra nyfødte til ældre - og i det - spørgsmålet om livet, døden og spiritualitet.

Jeg har valgt at kalde min praksis for Nære Hænder.
I arbejdet med døvblinde og svagsynede er tro og tillid altafgørende for at et menneske tør åbne sig, og tør udvikle sig. Mit virke som terapeut er at skabe et fortroligt og trygt  rum hvor du kan lægge tilliden i mine hænder, hvor jeg ser dig ærligt og hvor du kan udfolde og hengive dig.

Du vil opleve kreativt autentisk samtaleterapi da sessionerne består af flere følelsesmæssige og kropslige rutcheture. Terapi behøver i min optik ikke at være tung og træg men dybt forløsende, en vej mod indre healing og det at genopdage og finde dig selv igen. Det er min fornemmeste opgave at støtte dig til at komme nær din sande natur, dine ressourcer, dit indre lys, og din indre livsglæde.

Jeg er 4. års psykoterapeutstuderende hos ID Academy 
Uddannelsen er godkendt af undervisnings-og sundhedsministeriet.

Inden træningsklienter har jeg minimum gennemført 250 undervisningstimer, 150 øvetimer og 30 timers egenterapi.

 

Jeg er underlagt tavhedspligt, går i supervision og egenterapi.   

 • Facebook
 • Instagram
Martha Chea

Uddannelse

2023

Self-Discovery & Life leadership program 21 dage

Undervisning i terapeutisk yoga, breathworkøvelser, og meditation.

Undervisning om kroppen, emotioner og følelser, kombineret med sindet fra buddistisk visdom. At genfinde sig selv i selvkærlighed, selvværd, selvtillid og at tage lederskab over eget liv.

2021-2025

ID Psykoterapeut 4 års uddannelse i integral psykoterapi

Holistisk samtaleterapi, kropslæsning, drømmetydning, tegneterapi, psykodrama, chok og traumeterapi baseret på 7 psykologiske grundprincipper: adfærd, kognitiv, interpersonel, psykodynamisk, eksistentiel, humanistisk og transpersonlig psykologi.

2017

Cand. IT i læring og organisatorisk omstilling

Udvikling af et IKT-baseret tværfagligt læringsforløb for udskolingen om kritisk behandling af information på sociale medier til styrkelse af demokratisk dannelse

2017

Social og specialpædagog med speciale i kultur og interkulturalitet

Arbejdet indenfor samtlige målgrupper, men primært i specialiseringsområdet med børn, unge, voksne og ældre med udviklingshæmning og almen botilbud. En haj til tryg relationsdannelse.

MIN TILGANG

Hvorfor Nære Hænder?

Kender du udtrykket:
at "lægge noget i nogens hænder" at hengive sig eller at overdrage?

 

Det er sommetider hårdt at have tillid og at give sig sårbart hen til et andet menneske. Min praksis inviterer dig til at du kan dele de mest tabulagte emner og følelser uden at jeg dømmer dig. Det eneste krav jeg har er at du villig til at arbejde terapeutisk og nysgerrigt med dig selv så du kan se dig selv med accept og kærlige øjne.
 

Samtidig er min tilgang i forhold til ID-psykoterapi at inddrage nervesystemet som en stemme.
Du kan derfor regne med at mit fokus ikke udelukkende baserer sig på aktiv samtaleterapi men på en helhedsorienteret terapiform der forbinder og balancerer hele dig - dit sind, krop og sjæl.

Hvorfor så kropsfokuseret

Hvorfor er jeg så kropsfokuseret?

Kroppen og nervesystemet rummer et væld af følelsessignaler og er et slags indre landkort over dit liv. Når vi overhører vores følelser og de subtile kropssignaler over længere tid kan det sætte sig som energiske eller fysiske blokeringer i kroppen. 

Som moden multikulturel voksen har jeg gået vejen som de fleste unge har gjort og ubevidst bevidst gjort det af ydre forventninger. Da jeg besluttede mig at tage psykoterapeutuddannelsen var det ud fra et rationelt valg. Jeg skulle bare have diplomet. Kravet om egenterapi på uddannelsen gjorde at jeg for første gang stiftede bekendtskab med at mit hoved psykologisk set var afskåret fra min krop.
Jeg passerede livet blindt. Mit indre liv var ikke i overenstemmelse med det ydre.
 

Jeg ønsker for enhver at de lærer at lytte til egne subtile kropssignaler. For at blive hele mennesker, for at blive selvbevidste, og vigtigst af alt - at finde ro både fysisk og psykisk i egen og i andres nærvær.

Forskellen på psykoterapeut, og psykolog

Mange spørger hvad forskellen er, og det kan til tider være svært at skelne - målet for begge faggrupper er at de hjælper mennesker i svære livssituationer. Det vigtige er at du mærker efter om kemien er intakt og at du føler dig tryg og har tillid til den person du sidder overfor.

Hvad er en psykolog?

Psykolog er en beskyttet titel. Psykologer tager en 5 års uddannelse på universitet uden krav af egenterapi, eller personlig selvudvikling. Psykologer er teoretisk og akademisk velfunderet. 
 

Hvad er en psykoterapeut?

Psykoterapeut er ikke en beskyttet titel. Psykoterapeuter tager en 4 årig uddannelse hvor de optages på baggrund af modenhed og livserfaring. Der er krav om egenterapi og selvrefleksion under uddannelsen.

IMG_0166.jpeg

Om de 7 psykologiske grundprincipper i et integralt perspektiv

Jeg anvender psykoterapeutiske metoder som stammer fra 7 psykologiskegrundprincipper:

 • Adfærdspsykologi

 • Kognitiv psykologi

 • Systemisk psykologi

 • Psykodynamisk

 • Eksistentielt psykologi

 • Humanistisk psykologi 

 • Transpersonlig psykologi

For at hjælpe og støtte dig optimalt er min tilgang helhedsorienteret - derfor står integral terapi mit hjerte nær. Jeg tror ikke på at der er én metode som healer dig. Jeg finder tværtimod begrænsning i at anvende en metode  - og min tilgang er at mennesket er mere komplekst end som så, men jeg opdager og praktiserer simplicitet i min praksis.

Det er min erfaring.

Mærker du kaldet? 
Så book en tid her

Følg mig gerne på Instagram.
Her deler jeg min viden

Adresse

Roskildevej 12B, 3400 Hillerød

Tlf.

22445579

Email

Følg mig på

 • Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram
bottom of page